Συστατικά
2 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
Λίγη κανέλα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Τρόπος μαγειρέματος
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 C
2. Σε ένα μπολ βάλε τα καρύδια και πασπάλισέ τα με λίγη κανέλλα
3. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώσε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
4. Βάλε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια
5. Σκέπασε με άλλα 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
6. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα καρύδια, επαναλαμβάνοντας το ίδιο με τα τελευταία φύλλα
7. Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο ράντισέ το και με νερό
8. Χάραξε το ταψί σε κομμάτια, σε σχήμα ρόμβου (το κλασικό σχήμα του μπακλαβά) και κάρφωσε σε κάθε κομμάτι ένα ξυλάκι γαρίφαλο για να συγκρατήσει τα φύλλα στο ψήσιμο
9. Ψήσε για 1 ½ ώρα περίπου
10. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις το σιρόπι. Βάλε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα μυρωδικά να βράσουν για 5-10 λεπτά
11. Περίχυσε τον μπακλαβά καυτό και άφησε το γλυκό να κρυώσε
Από Παναγιώτης Α.
1 σχόλια:
ποπο μπακλαβας φερε καμια φορα να φαμε :-)
Δημοσίευση σχολίου