Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Νόστιμες Συνταγές - Τηγανητό Ρύζι

Υλικά:
1,5 φλιτζάνι ρύζι
250γρ.γαρίδες μεσαίου μεγέθους
4 αβγά
3 χρωματιστές πιπεριές
τζιντζερ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
κέτσαπ
1 κονσέρβα baby corn

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι σε 3 φλιτζάνια νερό και το στραγγίζουμε καλά. Με τα αυγά φτιάχνουμε μια απλή ομελέτα και όταν κρυώσει την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ξεπλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε, τις βράζουμε για λίγα λεπτά με λίγο αλάτι και τις στραγγίζουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές σε σπιρτόξυλα (ζουλιέν). Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι στο γουόκ (ή λίγο παραπάνω στο τηγάνι) και τηγανίζουμε τις πιπεριές με λίγο ψιλοκομμένο ή τριμμένο τζίντζερ . Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, την ομελέτα και το ρύζι ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα σόγιας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπόλ για να φορμαριστεί.
Με λίγο λάδι τηγανίζουμε τα baby corn που τα έχουμε στραγγίξει από το νερό της κονσέρβας και όταν είναι έτοιμα τα σβήνουμε με σάλτσα σόγιας και λίγο κέτσαπ.
Στο φορμαρισμένο ρύζι που το έχουμε σερβίρει σε μια πιατέλα στολίζουμε τα καλαμποκάκια και ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε δέσει και το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι:
Από Αντώνης Μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου