Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Τουρισμός

Στο σημερινό μάθημα της Γεωγραφίας μιλήσαμε για την ζωή στα νησιά. Μια σημαντική πτυχή της ζωής των ανθρώπων στα νησιά είναι ο τουρισμός. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τα νησιά, καθώς αποτελεί βασική πηγή εσόδων. Άλλοι θεωρούν ότι ο τουρισμός προκαλεί σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους , όπως φασαρία, μόλυνση του περιβάλλοντος κ.α.. Ποια είναι η δική σας άποψη; Θεωρείται ότι ο τουρισμός είναι θετικός ή αρνητικός για ένα νησί και τους κατοίκους του;

Οι απαντήσεις σας στα σχόλια.

Από κ. Νεκτάριος

16 σχόλια:

ΠΟΠΗ ΞΑΓΟΡΑΡΗ είπε...

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ.

κ. Νεκτάριος είπε...

Τι θετικό πιστεύεις ότι έχει ο τουρισμός για ένα νησί Πόπη;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΑΓΟΡΑΡΗ είπε...

Πιστεθω πως ο τοθρισμος ειναι θετικος διοτι μαθαινουνε ναιους ανθροπους και δημιουργουμε καλες φιλιες. Ακομα πιστευω οτι δεν ειναι καποιες φορες θετικος ο τουρισμος γιατι υπαρχουν πολυ ανθροποι στο νησι και ο δρομος ειναι γεματος κινηση και οσο πιο πολυ κινηση τοσο και πιο πολλα καυσαερια που μοληνουν το περιββαλον

Ποπη -Ειρηνη Ξαγοραρη είπε...

Πιστευω πως ο τουρισμος ειναι θετικος γιατι καποι ανθρωποι πηγαινουν σε διαφορα νησια και σιναντανε πολους ανθρωπους και κανουν φιλιες.επησις μπορουν να πανε να χαζεψουνε τα μαγαζια του νησιου και μπορουν να ψονισουν ρουχα και παιχνιδια.Ετσι κανουν το νησι καλιτερο..

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ Κ.Α.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ

Αγγέλα είπε...

Πιστεύω ότι ο τουρισμός είναι καλός και για τους τουρίστες κι για τους ανθρώπους του νησιού.Οι τουρίστες κάνουν διάφορα ωραία πραγματα όπως επίσκεψη σε μουσεία.Οι άνθρωποι του νησιού κάνουν φιλίες και πολλές φορές παίρνουν χρήματα απ' αυτούς (αν δουλεύουν σε κάτι σχετικό με τους τουρίστες.Τώρα, πιστεύω ότι ο τουρισμός δεν είναι καλός για περιοχές πολυσύχναστες διότι δημιουργούνται καυσαέρια και ηχορύπανση.Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την Κατερίνα

γιώργος κ. είπε...

πιστεύω ότι ο τουρισμός είναι καλός και κακός. καλός γιατί τα μαγαζιά δουλεύοθν περισσότερο και κακό γιατί μπορεί να μολύνουν τις παραλίες ή κάποιες φορές μπορεί να βγάλουν παάνομα φοτογραφείες.

Ανώνυμος είπε...

συνφονώ με τον γιώργο κ. αλλα νομίζω 'οτι η αγγελική τα είπε καλύτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ

Γιώργος Α. είπε...

Εγώ λέω πως ο τουρισμός είναι θετικός γιατί υπάρχει δουλειά στα νησιά και γιατί οι τουρίστες μπορούν να επσικέπτονται μουσεία,πάρκα και να γνωρίζουν τοισ ομορφιές μιας περιοχής αλλα δεν ειναι θετικός γιατί υπάρχει πολύς θόρυβος και οι κάτοικοι του νησιού ενοχλιούνται. τι λετε εσείς παιδιά???

ΓεωργίαΝ είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ Η ΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ!!!!!!!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. είπε...

Πιστεύω ότι ο τουρισμός είναι καλός επειδή κάνεις νέους φίλους για λίγο καιρό και γνωρίζεις διαφορετικές συνήθειες. Επίσης δίνει ψωμί στον τόπο, γιατί δουλεύουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα τουριστικά μαγαζιά (όπως αυτά που πουλάνε σουβενίρ) και δίνουν χρήματα στην πόλη που φιλιξενούνται.
Όμως κάνει και κακό επειδή πολλοί δεν σέβονται τον τόπο που τους φιλοξενεί και κάνουν ζημιές, ηχορύπανση,μολύνουν το περιβάλλον και δεν σέβονται τον πολιτισμό του.

Ναταλία Ξ. είπε...

Πιστεύω απο μια άποψη οτι ο τουρισμός είναι τις περισσότερες φορές καλός επειδή διάφορα μαγαζιά (όπως ταβέρνες,καφενεία, εμπορικά με τουριστικά είδη κ.ά)καθώς και ξενοδοχεία έχουν περισσότερη πελατία δηλαδή βοηθούν οικονομικά την χώρα μας. Από μια άλλη όμως άποψη πιστεύω ότι ο τουρισμός
δημιουργεί και πολλά προβλήματα στον τόπο μας (κυκλοφοριακό, πολύς κόσμος στις παραλίες, διακοπές ρεύματος, έλλειψη νερού, κ.λπ.)

Φραγκίσκος Π. είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο τουρισμός έχει κάποια θετικά και αρνητικά πράγματα.
Ένα καλό : ότι έχουμε έσοδα.
Ένα κακό : καταστροφές στο περιβάλλον :φωτιά από τσιγάρο κ.α.

Λίζα Κ. είπε...

Συμφωνώ και με τη Ναταλία και με το Φραγκισκο διότι πιστεύω πως ο τουρισμός έχει και κάποια θετικά σχόλια και κάποια αρνητικά .

Θετικά΄

Ο τουρισμός βοηθάει οικονομικά τη χώρα επειδή [πολλά εμπορικά κέντρα,εστιατόρια,ταβέρνες,καφετέριες,μαγαζιά]έχουν περισσότερο κόσμο.
Με τον τουρισμό οι άνθρωποι έρχονται σε έπαφή με καινούργιους πολιτισμούς.

Αρνητικά

Καταστρέφουν το περιβάλλον.
Δημιουργείται πολύ κίνηση στους δρόμους.

Ανώνυμος είπε...

απο που ειστε

Δημοσίευση σχολίου