Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν ΙΙ


Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν γεννήθηκε πριν από 52 χρόνια στο Βατούμ της Γεωργίας. Το 2002 με το διαστημικό λεωφορείο «Ατλαντίς», πήρε μαζί του την ελληνική σημαία στην Σελήνη. Το 1994 επιλέχθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Αποστολών της Σ.Ε. Επίσης έχει το πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού για διαστημόπλοια.



Το 2002 μετακόμισε στην Αμερική με την οικογένεια του και από τότε ξεκίνησε η καριέρα του στο διάστημα. Είναι ο 98ος κοσμοναύτης στην ιστορία της Ρωσίας. Από τον Ιανουάριο 1998 μέχρι το Νοέμβριο 1999 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως κοσμοναύτης. Μία από τις ωραίες στιγμές του είναι η παράδοση του κλειδιού της πόλης από τον δήμαρχο του δήμου Εχεδώρου, στην Θεσσαλονίκη.

Από Άρης Ν.

8 σχόλια:

Αγγελική είπε...

Άρη, μπράβο για την τόσο καλή δουλειά που έκανες! Το μόνο που θέλω να διορθώσω, είναι πως ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1959, δηλαδή πριν από 53 χρόνια και όχι πριν από 47, όπως έγραψες. Κατά τ΄άλλα, συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Mprabo exeretiki doulia . Sigxaritiria !!!!

Akis είπε...

Mpravo re Ari katapliktiki doulia . Sigxaritiria

aris είπε...

euharisto olous sas kai kalo kalokairi

Olga Giourtsichina είπε...

οποιος και να εγραψε το αρθρο για τον Θεοδωρο Γιουρτσιχιν μπραβο!!!! Ειναι αδερφος του μπαμπα μου κ ειμαστε ολοι πολυ περιφανοι!!!!! :))

Αντρεας είπε...

Ποπο ε δεν το πιστευω συχαριτιρια σε αυτον και στην οικογενεια του.Μπραβο καταπλικτικη δουλεια.

Ανώνυμος είπε...

den exw logia mpravo tou!!!

Ανώνυμος είπε...

Άρη μπράβο σου που έγραψες αυτό το κείμενο,γιατί με βοήθησες να τελειώσω τα μαθήματά μου.

Δημοσίευση σχολίου