Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Ημερίδα για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου

Ενημερωτική ομιλία με θέμα την «Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά» θα παραθέσει η Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν. 
Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια, ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Εμμανουήλ Σφακιανάκης θα ενημερώσει γονείς, παιδιά και όλους τους ενδιαφερόμενους για την ασφαλή και ταυτόχρονα σωστή χρήση του διαδικτύου. Με δεδομένο ότι η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή και ορθολογική χρήση του μέσου, που αποτελεί καθημερινό εργαλείο στη ζωή όλων μας, ο επικεφαλής της Δίωξης θα αναλύσει τα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος καθώς και τους τρόπους αποφυγής κάθε σχετικής απειλής και θα αναφερθεί στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από online παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου