Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Εργαστήρι Εικαστικών

Εργαστήρι εικαστικών για παιδιά από το Σύλλογο Ηπειρωτών Σύρου




Επόμενη συνάντηση: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 - από 11 πμ έως 1 μμ

Από την Κυριακή 12/02/2012 και κάθε δεύτερη Κυριακή, στην αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου (Αφροδίτης 2 - Ερμούπολη), ξεκίνησε τη λειτουργία του εργαστήρι εικαστικών για παιδιά από 8 έως 12 ετών.
Στο πρώτο μάθημα ασχοληθήκαμε με το θέμα του χορού: τα παιδιά σχεδίασαν χορευτές, κατασκεύασαν μήτρες των σχεδίων τους σε χαρτόνι και ζωγράφισαν συνθέσεις ομάδων χορευτών, χρησιμοποιώντας πινέλα, σφουγγάρια αλλά και τα δάχτυλα τους. Η αίθουσα του Συλλόγου μας έμοιαζε με πεδίο μάχης μετά το τέλος του εργαστηρίου, αλλά το διασκεδάσαμε πολύ!
Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, από 11 πμ ως 1 μμ. Θα συνεχίσουμε με συναντήσεις κάθε δεύτερη Κυριακή, από 5 μμ ως 7 μμ. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και στόχο έχουν να οδηγήσουν τα παιδιά στο να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης, μέσα από τον πειραματισμό τους με γνωστά αλλά και νέα υλικά, με παραδοσιακές αλλά και νέες μεθόδους, για να
καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να δοκιμάσουν τη χαρά της δημιουργίας.
Διδάσκει η Γιολάντα Ζιάκα, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πτυχιούχος Σχολής Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Το τηλέφωνο του Προέδρου Ηρακλή Ζάχαρη (6981800483) και η ηλεκτρονική διεύθυνση της Γιολάντας Ζιάκα (polis@otenet.gr) είναι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου