Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Νησί των Χριστουγέννων

Το νησί των Χριστουγέννων είναι ένα πολύ όμορφο νησί στον Ινδικό Ωκεανό,κάτω από την Ιάβα. Βαφτίστηκε έτσι, στις 25 Δεκεμβρίου του 1643, όταν το ανακάλυψε ο William Mynors. Ο William Mynors, του έδωσε αυτό το όνομα, αλλά δεν κατέβηκε να το επισκεφθεί. Το νησί αυτό, το 1688, ο William Dampier αποβιβάστηκε σ' αυτό κι ήταν ο πρώτος λευκός που έφτασε να το περπατήσει.

Το νησί αυτό,λοιπόν, το πήραν διάφοροι λαοί όπως οι Ιαπωνία στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και η Σιγκαπούρη το 1946. Μέχρι που το 1958 οι Άγγλοι το παραχώρησαν στην Αυστραλία και είναι ιδιοκτησία της μέχρι και σήμερα.Τώρα πια το νησί των Χριστουγέννων αποτελεί ένα Εθνικό Πάρκο της Αυστραλίας διότι έχει πολύ πλούσια και όμορφη χλωρίδα.Έχει 16 είδη φυτών που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου! Όσο για την πανίδα του,υπάρχουν σ' αυτό πολλά σπάνια πτηνά.Το ζώο που υπάρχει πιο πολύ εκεί πιο πολύ από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου είναι τα Κόκκινα Καβούρια. Κάθε χρόνο πάνω από 100 εκατομμύρια κόκκινα καβούρια γεννούν και μένουν εκεί! Επίσης το μεγαλύτερο είδος καρχαρία ο φαλαινοκαρχαρίας βρίσκεται, στο Νησί των Χριστουγέννων, και πολλοί άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο ταξιδεύουν ως αυτό για να τον θαυμάσουν αλλά και για να ψαρέψουν μεγάλα και σπάνια ψάρια.
Δυστυχώς αυτός ο μικρός παράδεισος έχει μόνο 1.600 κατοίκους, περίπου.Το Νησί των Χριστουγέννων είναι ένα πανέμορφο νησί και όποιος πάει κάποια στιγμή στην Ιάβα (Ινδονησία) θα περάσει υπέροχα αν το επισκεφθεί.







Από Αγγελική Δ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου