Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Υποβρύχιο Μουσείο

Ένα πολύ πρωτότυπο μουσείο δημιουργήθηκε στα νησιά Μουγέρες του Μεξικό. Είναι το πρώτο υποβρύχιο μουσείο του κόσμου. Πριν την επίσκεψη σε κάθε μουσείο του κόσμου, συνήθως φοράμε απλά ρούχα, άνετα παπούτσια, καθώς συνήθως χρειάζεται πολύ περπάτημα για να θαυμάσουμε όλα τα εκθέματα, και δεν ξεχνάμε την φωτογραφική μας μηχανή για να αποθανατίσουμε κάποια από τα έργα που θα δούμε. Πριν την επίσκεψη όμως στο Museo de Arte Subacuatico, θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να φορέσουμε το μαγιό μας και φυσικά να μην ξεχάσουμε την μάσκα και τα βατραχοπέδιλα που είναι απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ.
Το μουσείο αποτελείται από 400 αγάλματα που απεικονίζουν ανθρώπους, τα οποία βρίσκονται στα δέκα μέτρα βάθος και είναι αγκιστρωμένα με ειδικό τρυπάνι ώστε να μη μετακινούνται. Δημιουργός των γλυπτών ο Βρετανός καλλιτέχνης Τζέισον ντε Κάιρες Τέιλορ. Τα γλυπτά έχουν σκυρόδεμα από ουδέτερο pH ώστε στο μέλλον να μπορούν να δημιουργηθούν κοραλλιογενείς ύφαλοι με τη βοήθεια του τοπικού οικοσυστήματος. Κύριος σκοπός του είναι να απαλύνει την πίεση στους φυσικούς υφάλους της περιοχής που προκαλείται από περισσότερο από μισό εκατομμύριο τουρίστες που συρρέουν στην περιοχή κάθε χρόνο.

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε μερικές εικόνες από το "εσωτερικό" του μουσείου και ένα βίντεο με τον τρόπο που τοποθετήθηκαν τα τρία πρώτα αγάλματα.






Από κ. Νεκτάριος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου